Fysio Pilates (Groepstraining)


Lesrooster pilates:  Maandag, dinsdag en vrijdag. Zie rechts in de website. Lessen zijn voor eigen kosten en worden niet door de zorgverzekeraar vergoed.

In groepsverband bied ik Pilates lessen aan als vervolg op Fysiotherapie training. Hr. Pilates heeft ongeveer 80 jaar geleden een methode van trainen bedacht die nu over de hele wereld wordt toegepast om spieren te  versterken, lichaamsstabiliteit te trainen  en om leniger te worden.
In mijn lessen worden de Fysiotherapie inzichten met de Pilates oefeningen verweven.

 

Wat oefent men in de Fysio Pilates Les?

In de Fysio Pilates lessen worden de dieper gelegen spieren van de nek, schouder, buik, rug en bekkengordel geoefend. Met deze methode werkt men aan: spierkracht, lenigheid en coördinatie, bewegingsverbetering en ademhaling.
 

Fysio Pilates is een therapeutisch verantwoorde oefentherapie, waarbij veel oefeningen gecombineerd worden naar inzicht van up to date cursussen.
 

Veel klachten komen voort uit instabiliteit. Hoe traint u stabiliteit?
Fietsen, lopen, bukken, daar denkt u eigenlijk niet bij na. Tot het moment dat u last krijgt van een zeurende knie, pijn in uw rug of andere lichamelijke klachten… herkenbaar?
Stabiliteit betekent met zo weinig mogelijk inspanning, basis spanning,  in balans zijn. Een goede samenwerking tussen alle onderdelen van ons lichaam: gewrichten, zenuwen, pezen en spieren zorgen ervoor dat we zonder veel inspanning en gedurende langere perioden kunnen staan, lopen en zitten zonder te wankelen of te vallen. Hiervoor gebruikt het lichaam kleinere spiergroepen dichtbij de gewrichten van de wervelkolom en van de armen en benen voor de stabiliteit.
De grotere spiergroepen zorgen voor de explosievere bewegingen.
 

Met Fysio Pilates werkt men aan bewegingsbewustzijn en stabiliteit vanuit ketenbewegingen waarbij meerdere spiergroepen tegelijk worden aangesproken.
 

Via DTF, directe toegankelijkheid Fysiotherapie, kunt u bij de fysiotherapeut, Monica Minck terecht voor screening van uw probleem of klacht (zie: Fysiotherapie bij Therapie).
DTF vergoeding volgens u zorgverzekering.  

Voor wie zijn de Fysio Pilates lessen?

Mijn doelgroep is 40 plus, mannen en vrouwen met chronische rug- en nekklachten, maar ook voor hen die houdings- en bewegingsklachten willen voorkomen of verminderen.
Fysio Pilates als preventie of als vervolg op oefen- of fysiotherapiebehandeling voor houding- en bewegingsklachten.

Hoe lenig moet ik zijn?

De oefeningen worden uitgevoerd in stand, zit en lig op de oefenmat.
We maken gebruik van oefenmaterialen zoals een kleine bal, kleine gewichtjes, dynaband, een balanskussen, step, stok en glides .
De vaardigheden, die u nodig heeft om mee te doen bouwt u op als u regelmatig de lessen bezoekt.
Benodigdheden: makkelijk zittende kleding en een grote badhanddoek.
Matten en oefenmateriaal is in Oase Feelgood & Cure Center te Purmerend aanwezig.

Interesse?

Heeft u interesse om individueel of in een groep uw spieren te oefenen en te trainen, dan kunt u contact met mij opnemen.

Instroom gedurende het hele jaar mogelijk!!

Naar boven

 Klik hier voor meer info en korting! Hi4 kussens. Hi4 kussens en korting